Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Hashtags Τί είναι και πώς δουλεύουν;

ti einai to hashtag kai pos to xrisimopoio

Τι είναι το hashtag;

Η λέξη hashtag προέρχεται από την ένωση των λέξεων hash και tag, δηλαδή του συμβόλου #και μιας ετικέτας (λέξης). Για παράδειγμα, #Greece.
Η πρώτη χρήση hashtag στα Social Media πραγματοποιήθηκε στο Twitter το 2007 και έκτοτε χρησιμοποιείται έως και σήμερα για την κατηγοριοποίηση συζητήσεων και δημοσιεύσεων. Ένα hashtag, δηλαδή, μπορεί να προσδώσει νόημα σε μία δημοσίευση η οποία υπό άλλες συνθήκες να μην είχε νόημα, διότι δείχνει σε τι αναφέρεται.
Συνήθως εντοπίζουμε hashtags αναφερόμενα σε διάφορα events, σε τηλεοπτικά προγράμματα, σε πρόσωπα και καταστάσεις της επικαιρότητας, κλπ, καθώς επίσης και σε λέξεις οι οποίες χαρακτηρίζουν καταστάσεις, όπως για παράδειγμα love, funny, selfie, κλπ.
Ένα hashtag μπορεί και λειτουργεί όταν αποτελεί σύνδεσμο και με κλικ πάνω σε αυτό μπορεί και ομαδοποιεί δημοσιεύσεις. Δε συμβαίνει παντού αυτό.

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω hashtags;

Όπως έχετε καταλάβει, δε συναντούμε παντού hashtags τα οποία αποτελούν σύνδεσμο. Από τα δημοφιλέστερα Social Media, τη λειτουργία των hashtags χρησιμοποιούν τα Facebook,TwitterGoogle+InstagramVinePinterest και Tumblr.
Με τα hashtag μπορούμε να είμαστε μέρος παγκόσμιων συζητήσεων και ταυτόχρονα να "τραβάμε" χρήστες να δουν τα άρθρα μας άρα και τις ιστοσελίδες μας. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο στο internet marketing και βοηθάει τους εν δυνάμει συνεργάτες μας να ενημερωθούν περισσότερο γι'αυτό που τους ενδιαφέρει. #εργασία #εισόδημααπότοσπίτι ή #χρήματα #FOLLOW #job
http://olympicmarketingsystem.com/opportunityland